10.09.2006. - 10.09.2006.

Pozdrav!

...i dobro došli na web stranicu Galerije Galženica. Stranica je zamišljena kao svojevrsni galerijski blog - kao nelinearna web bilježnica - na kojem se posjetitelji mogu informirati o izložbama, umjetnicima i svim ostalim bivšim i budućim događanjima vezanim za naš rad. Najveći dio stranice namijenjen je pružanju osnovnih informacija o gotovo svakodnevnom radu galerije: o njezinoj lokaciji, o njezinom izgledu, o aktualnim izložbama i budućim događanjima. Korisne informacije o galeriji, također, možete saznati u direktoriju nazvanom FAQ (Frequently Asked Questions)...

Zahvaljujući sve demokratičnijoj kulturi Interneta, omogućili smo vam da više fotografskog materijala s naših izložaba pogledate na najpoznatijem mjestu za "on-line" foto-menadžment - na Flickru [http://www.flickr.com/], odnosno da web stranice nama srodnih institucija, suradnika, sponzora i prijatelja posjetite putem "bookmark" servisa Del.icio.us [http://del.icio.us/]. Linkovi na njih nalaze se na lijevoj strani ekrana dolje.


Drugi dio stranice odnosi se na dokumentaciju rada galerije, koju možete naći u direktoriju Arhiva, također na lijevoj strani ekrana. Na dokumentarnoj razini stranice nalazi se i direktorij Zbirka u kojem izlažemo sadržaj umjetničke zbirke Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, koja je najvećim dijelom nastala u periodu od 1980. do 2000. godine.

Na pravnoj razini, sadržaj ove stranice reguliran je Creative Commons licencom, koju u svom punom obliku možete vidjeti ukoliko kliknete na sivu ikonicu (CC, Some Rights Reserved). Ona ukratko znači da sve sadržaje ove web stranice smijete koristiti ukoliko im navedete izvor ili autora, ukoliko ih koristite u nekomercijalne svrhe i ukoliko ih ne mijenjate, odnosno ne prerađujete.

Za sada stranicu možete čitati samo na hrvatskom jeziku. Nadamo se da ćemo slijedeće godine pokrenuti i englesku verziju.

Ukoliko koristite Firefox web pretraživač, moguće je da ćete s njegovim starijim verzijama imati manje probleme u izgledu stranice, pa vam savjetujemo da "apgrejdate" zadnju verziju, tj. Firefox 1.5.0.4. Internet Explorer 6 i Opera 9 nisu bili pokazali nikakve probleme u čitanju stranice.

Ukoliko želite obavijesti o izložbama primati putem elektronske pošte, slobodno nas obavijestite o tome putem naše e-mail adrese, koja se nalazi u direktoriju, odnosno "tiddleru" Kontakti.

I "last but not least": stranica je pisana u Java script softverskoj implementaciji poznate Wiki paradigme jednostavnog objavljivanja sadržaja na internetu, o čemu više možete pročitati ovdje [http://www.tiddlywiki.com/].

p.s.
Posebno hvala Marcellu na "dizajnu" stranice. Hvala i razmjenjivačima [http://www.razmjenavjestina.org/]: Aki, Dobrici, Aci, Budu, Leshu i drugima na prijedlozima, kritikama i pohvalama.

Klaudio Štefančić
voditelj Galerije Galženica